چه چیزی و چگونه بخوریم؟

b5081aa54ad470ff4039ef00a5cbf9d3_L

از مصرف غذاهای فریزری و شب مانده بپرهیزید، چون خاصیت آن از بین می‌رود و موجب غلظت خون شده و سرطان‌زا بوده و موجب کاهش عمر و فساد معده می‌شود.

میوه ها و دانه های گرم و تر :

انجیر ، انگور ، بادام زمینی ، بادام شیرین ، بادام کوهی ، به ، تخم خربزه ، توت (شاه توت) ، انواع توت ها ، خربزه ، هویج ( زردک) ، سیب ، شلغم ، کدو ، کنجد ، گلاب ، لوبیا قرمز

میوه ها و دانه های گرم و خشک :

انبه ، بادام کاغذی ، بادمجان (خیلی گرم و خشک) ، تخم شربتی ، پرتقال ، پسته ، پونه (خیلی گرم و خشک) ، پیاز (خیلی گرم و خشک) ، پیه ( دمبه) ، ترب (خیلی گرم و خشک) ، تره ، جعفری، دینارویه ، چای ، خردل ها ، خرما ، خرمالو ، دارچین ، روغن ، ریحان ، زرد چوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیتون ، زیره سیاه ، سیر ، شنبلیله ، فلفل (خیلی گرم و خشک) ، فندق ، کرفس ، کشمش انگور سیاه ( مویز) ، کلم ، کنگر ، گردو ، گل سرخ (خیلی گرم و خشک) ، لپه ، مرزه ، موسیر ، موم عسل ، نارگیل ، نخود ، نعناع ، عرق بهار نارنج ، هل .

غذاهای گرم و تر :

عسل ، نخود ، آب آبگوشت ، گوشت بوقلمون ، شیر میش ، گوشت غاز (پرنده) ، گوشت گوسفند ، گوشت مرغ خانگی ، گوشت مرغابی و  اردک ، میگو (روبیان) ، گوشت بلدرچین ، گوشت کله ، جگر ، خورشت بادمجان ، خورش قورمه سبزی ، آبگوشت به ، آبگوشت کلم قمری ، آب شور ، کره ، خامه ، روغن ، نیمرو ، تخم مرغ ، گوشت بز ،

غذاهای گرم و خشک

 گوشت آهو ، شیر شتر ، گوشت شتر ، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر ، کوهان شتر(خیلی گرم و خشک) ، گوشت گاومیش ، گوشت گنجشک ، نمک طعام (خیلی گرم و خشک) ، گوشت اردک ، خورش فسنجان .

میوه ها و دانه های معتدل :

برگ چغندر ، برنج ، تمشک ، چغندر ، عدس ، عناب ، گرمک ، گندم ، قهوه ، کاسنی ، کاهو ، موز   .

غذاهای معتدل :

شیر گاو ، گوشت کبک ، کوکو سبزی ، فرنی ، کوفته ، کشک بادنجان ، شیر برنج ، نان فطیر .

میوه ها و دانه های سرد و تر :

اسفناج ، آلو ، انار ، باقلا ، بالنگ ، بامیه ، خرفه ، پنیر ، خیار ، دوغ ، زردآلو ، کدو  (تخم) ، کدو حلوایی ، گلابی ، هلو ، هندوانه

میوه و دانه های سرد و خشک

ارزن ، ازگیل ، انار ترش ، تمبر هندی ، جو ، ذرت ، ریواس ، زرشک ، سرکه ، سنجد ، شاه بلوط ، گشنیز ، گیلاس ، لیمو امانی ، لیمو ترش ، لیمو شیرین ، ماش ، نارنج ، نشاسته ، ولیک  .

غذاهای سرد و تر :

شیر بز ، ماست ، دوغ ، مرغ ماشینی ، قره قروت ، شیر بز ، ماهی ،

غذاهای سرد و خشک

 کشک ، گوشت گاو

* غذا باید با سن و فعالیت انسان نیز تناسب داشته باشد. فرد کم‌تحرک با استرس بالا اگر سرخ‌کردنی بخورد، دچار کبد چرب می‌شود .

* مصرف ادویه‌جات به همراه غذا برای آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کم‌حافظه‌گی، شب‌ادراری و افسردگی نیز مفید است، زیرا بلغم و سودای معده را کاهش می‌دهد .

مزاج شب و روز متفاوت است، مزاج شب سرد است، قابلیت هضم کمتر می‌شود .

و بهتر است غذاهای گرم مثل خرما، انجیر و… میل گردد .

* مصرف سرکه بعد از غذا موجب کاهش چربی، کلسترول و قندخون می‌شود و به هضم غذا، جریان بهتر خون، از بین بردن رسوبات و املاح مضر کمک می‌کند، البته سرد مزاج‌ها باید آن را با عسل یا شیره مخلوط کنند.

* مصرف آش، سبزیجات و میوه‌ها، باعث رفع یبوست می‌شود . سبزی باعث هضم بهتر غذا می‌شود و از سردی معده جلوگیری می‌کند.

* عسل دارای آهن فراوان است ، خون‌ساز بوده و باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون و افزایش حافظه و از بین رفتن بلغم می‌شود . جالب است بدانید زنبور داران کمتر از سایرین مبتلا به سرطان می‌شوند . اگر عسل بیش از ۶۰ درصد حرارت ببیند ، خواص خود را از دست می‌دهد، از این رو نباید آن را در آب جوش ریخت.

* نخود غذای بسیار مفیدی است، خون‌ساز و سم‌زدا بوده، باعث افزایش حافظه و تقویت قلب می‌شود. در استخوان‌سازی نیز موثر است.

* غذای زنده غذایی است که حاوی آب فراوان باشد و غذای مرده بدون آب یا کم آب است، به عنوان مثال قند (بدون آب) و شکر (۳ درصد آب) غذای مرده محسوب می‌شوند، اما انگور (۸۰ درصد آب)، انجیر تازه (۹۰ درصد آب)، انجیر خشک (۲۴ درصد آب) و زیتون (۷۰ درصد آب) غذای زنده محسوب می‌شوند.

* زرده تخم‌مرغ هضم بهتری دارد و بهتر است با دارچین مصرف شود . سفیده تخم‌مرغ دیر هضم است و غلظت خون می‌آورد. بهتر است با نمک مصرف شود.

* در بین غذا و تا یک ساعت پس از غذا نباید آب بنوشید ، زیرا موجب ضعف در هضم و نفخ شکم می‌شود.

* خواب و مطالعه بعد از غذا مضر است، چون اولی باعث غلظت خون و دومی باعث ضعف بینایی می‌شود.

* ترکیباتی که نباید با هم خورده شوند : گوشت با ماست یا شیر، شیر با میوه، شیر با ترشی، ماست با آبلیمو یا سرکه، پنیر با بادام، ماهی با تخم‌مرغ یا شیر، سرکه با برنج، خربزه با عسل، ماست با ترب، سرکه با ماش و عدس، شیر با تخم‌مرغ (شیر با مواد شور و ترش، حبوبات، سبزیجات و ترب و میوه تازه).

* زرشک‌پلو با مرغ، باقلا پلو با ماهی یا مرغ بلغم‌زا و سودازا هستند و به معده آسیب می‌رسانند و باید با ادویه گرم مثل فلفل سیاه، کنجد، زنجبیل، آویشن و یا زعفران میل شوند.

* از مصرف غذاهای فریزری و شب مانده بپرهیزید، چون خاصیت آن از بین می‌رود و موجب غلظت خون شده و سرطان ‌زا بوده و موجب کاهش عمر و فساد معده می‌شود.