توصیه هایی برای رفع عطش در ماه رمضان

139405141933208805821534

دکتر کوروش صمدپور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی مواردی را ذکر کردند که به کاهش تشنگی در ماه مبارک رمضان کمک می کند.

به گزارش خبرگزاری صالحین تهران بزرگ، برنامه ریزی برای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان این امکان را به وجود می آورد که ضمن بهره گیری از برکات معنوی این ماه فرصتی عالی هم برای بازنگری در سبک زندگی و بازگشت به رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. گرمای تابستان و روزهای طولانی نیاز دقت در تأمین آب بدن در راستای روزه داری سالم را پررنگ تر می سازد.
این ها را در الویت قرار دهید

بهترین نوشیدنی برای تأمین آب بدن روزه داران همان آب است که هیچ جایگزین بهتری ندارد. توصیه می شود که آب به صورت جرعه جرعه و نه یکباره و در فواصل بین افطار و سحر مصرف شود. البته برای خیلی از افراد نوشیدن آب خالی چندان لطفی ندارد. در نتیجه بهتر است به فکر خوش طعم کردن آب با برش های میوه باشند. شربت آبلیمو، خاکشیر و آب میوه های خانگی نیز گزینه های مناسبی برای تأمین آب هستند.
انواع میوه ها و سبزیجات نیز به دلیل سرشار بودن از آب به رفع عطش کمک می کنند. بهتر است از این مواد غذایی به صورت سالاد یا میوه و دسر در فاصله بین افطار و سحر بیشتر استفاده شود. توصیه می شود میوه ها و سبزیجات پرآب مانند هندوانه و خیار و همچنین سبزی خوردن بیشتر مصرف شود.

مصرف مواد گوشتی در وعده سحر می تواند در طول روز تشنگی ایجاد کند. چون بدن برای هضم پروتئین به آب بیشتری نیاز دارد. بنابراین بهتر است این مواد غذایی در وعده افطار مصرف شود

یکی از اشتباهات رایج ماه رمضان صرف  نظر کردن از وعده سحری است. چون این کار باعث افزایش احساس تشنگی و گرسنگی در طول روز می شود. بهتر است در این وعده نیز از میوه و سبزیجات استفاده شود تا در طول روز کمتر احساس تشنگی شود. البته نباید در این وعده آب زیادی مصرف شود. چون کلیه ها به کار افتاده و مازاد آب را دفع می کنند. در نتیجه نه تنها از تشنگی طول روز جلوگیری نمی شود بلکه باعث برهم خوردن خواب و استراحت فرد روزه دار می شود. با وجود اینکه تشنگی به روزه داران فشار می آورد اما اکیداً توصیه می کنیم از مصرف آب یخ در شروع افطار خودداری شود. چون تأثیر بدی روی معده و به طور کلی دستگاه گوارش می گذارد. بهتر است مایعات بدن به طور تدریجی و در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.
حواستان به هدر دهنده های آب باشد

مصرف مواد گوشتی در وعده سحر می تواند در طول روز تشنگی ایجاد کند. چون بدن برای هضم پروتئین به آب بیشتری نیاز دارد. بنابراین بهتر است این مواد غذایی در وعده افطار مصرف شود. نمک از دیگر دزدان آب و ایجاد عطش است. بنابراین لازم است تا حدامکان از مصرف غذاهای شور اجتناب و برای خوش طعم کردن غذا از لیموترش استفاده شود. البته دوغ نیز به دلیل شور بودن همین خاصیت را دارد. غذاهای تند و پرادویه نیز همین تأثیر را دارند و باعث خشکی دهان و عطش زیاد می شوند. چای پررنگ؛ قهوه، نوشابه های گازدار و به طور کلی نوشیدنی های حاوی کافئین ادرار آور بوده و آب بدن را هدر می دهند. در نتیجه در طول روز فرد دچار عطش بیشتر می شود.
نکته مهم دیگر پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. این کار باعث تعریق زیاد و از بین رفتن آب بدن و تشنگی می شود.